Silver i Nacka

Ernst Norling, Viktor Josefsson, Adam Sunden, Patrik Larsson, Daniel Szeder
Erik Skåpdal, Marcus Cederqvist, C-J Falk, Ludwig Frishammar, Dio Camacho

Efter lite turer fram och tillbaka var det äntligen dags för final i sjumanna. Upplägget var en rak serie med fem lag där alla mötte alla.

Rif ställdes först mot Söderhamn där den relativt nya truppen göteborgare spelade grymt disciplinerat försvarsspel. Samtidigt gjorde stjärnanfalleren Carl-Johan Falk att det luktade mål så fort vi hade bollen på deras planhalva. Värt att nämna var också coach Frishammars frisparksrökare i borte krysset. Matchen slutade med vinst liksom efterföljande sjögång mot Karlstad. Efter lunchvilan ställdes vi mot hemmalaget Nacka i det som skulle bli gruppfinal då Johan Wendts Kristianstad hade spelat bort sina chanser.

Nacka fick ett tidigt ledningsmål som höll sig halvleken ut, och det såg väl i ärlighetens namn inte så bra ut. Andra halvlek skärpte vi till oss och tryckte på hårt. Just när det såg som bäst ut kom dock backlängesmålet och sedan gick proppen ur till 0-4 och guldet till 08orna var ett faktum.

1. Nacka
  2. Göteborg
  3. Karlstad
  4. Söderhamn
  5. Kristianstad

Noterat: Dio å Patrik åker hem till gbg efter 4 matcher i benen å vinner en innebandykorpmatch för RIF kl 20.00 med 9-3

Kul att se att det finns återväxt i laget med nya lirare som kommer in nu när den gamla stommen börjar rosta lite. Adam Sunden & Viktor Josefsson gjorde härliga insatser och vi hoppas fler nyanställda RIFAre anmäler sig till fotbollslaget genom Ludvig Frishammar. Ni är varmt välkomna.