Grattis till guldet 11manna-laget

Det blev återigen guld till Göteborg i fotbollen! SM-Segrare

 

En kall morgon den 11 oktober åkte vi till Örebro för att göra upp om SM-guldet i fotboll 11-manna. Finallagen var Göteborg, Stockholm och Nerikes Brandkår som skulle mötas i en trelagsserie där alla mötte alla.

Efter ett kort stopp i Laxå landade vi med två bilar på Lugnets IP i Örebro och mötte upp de andra lagen, till slut kom även vår tredje bil med göteborgare som efter att ha arbetat natten kommit iväg lite senare.

 

Första matchen var mellan Stockholm och Örebro, där de förstnämnda fick en ganska komfortabel seger med 4-0 efter 0-0 i halvlek. Detta satte press på oss eftersom vi skulle möta Stockholm i den andra matchen. En eventuell förlust där och guldet skulle gå raka vägen till huvudstaden.

 

Vi öppnade matchen piggt och fick bra lägen, men det tog en chans eller två innan Carl-Johan Falk lyckades trycka in 1-0 en bit in i första halvlek. Stockholm reducerade men vi ökade till 2-1 innan halvlek. Nästan direkt in i andra halvlek gjorde Martin Sahlmén ett drömmål till 3-1. Stockholms vänsterback undrar nog fortfarande hur det förmodade inlägget kunde hamna i krysset. Men främst undrar han nog varför inte Pascal Kåveryd svarar när man skriker på honom. Ja, för matchen blev allt mer grinig i andra halvlek och domaren skulle med lätthet kunnat ge många gula kort. Carl-Johan och Pascal fortsatte målskyttet och vi vann till slut matchen med 4-2. Detta innebar att ett oavgjort resultat mot Örebro i tredje matchen skulle räcka för att bärga hem SM-bucklan.

 

Vi var slitna efter matchen mot Stockholm, men lyckades vinna mot Örebro. Förutom Carl-Johan och Pascal fick även Ludvig Frishammar in ett fint skott i vänstra hörnet. Slutresultat 3-0 och guldet var klart! En stabil insats av samtliga och inte minst av Mikael Hysén som, utan att jag kontrollräknat, måste vara svensk mästare i Brand-SM Guld.

 

Det är alltid kul att träffa och spela ihop med alla goa göteborgare, både på och utanför planen. Ni som gillar fotboll, tveka inte att vara med. Nu var vi 12 spelare, men skulle gärna varit några fler. Jag lovar er, ni kommer inte ångra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *