KM i mjuktennis

 

”31 vältrimmade atleter samlades den 25e Oktober i Hall of Flame, Frölunda brandstation, för att mäta sina krafter i den purfärska idrotten mjuktennis. Det var deltagare från 6st räddningstjänster i allt från Avesta i norr till Höganäs i söder som sökt sig till Göteborg för att söka lyckan.

Efter 10h och 71 spelade matcher så korades således de första Svenska brandkårsmästare i mjuktennisens historia. Sticker ut gör bland annat Johannes Hofdell som gick hem med segern i singel oldboys men som även tog ett silver och ett brons i övriga kategorier. Johannes blev således mästerskapets sm-kung! Något annat uppseendeväckande var vinnarna av B-slutspelet i senior-dubbeln i form av Thomas Johansson och Pontus Mannström från Avesta. Inte bara för att de spelade bländade dubbel utan även gick all in på klädkoden, något som de sedan prisades för på banketten. Dagen avslutades med kamratmiddag i puben på Frölunda brandstation innan trötta hjältar sökte sig hemåt i höstmörkret.

Delegater från SBRIF fanns på plats på tävlingsdagen och iakttog med beundran kämparglöden från de deltagande spelarna. De blev så imponerade att tanken är att mjuktennisen så småningom ska bli officiell sm-gren. Dock krävs en testturnering till samt att tävlingsdatumet flyttas till våren för att få spridning på racketsporterna. Vi välkomnar därmed er alla till nästa mjuktennis-sm som kommer hållas i Göteborg redan den 14/3-2018. Hjärtligt välkomna!”

//Tävlingsledningen genom Måns Franklin

Resultat SM 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *