Cykel SM – Rapport

Göteborgspolisen & RIF stod som värd för Brand och Polis-SM i cykel. Ett tempolopp på knappa 3 mil i ett grått och blåsigt Göteborg följdes upp av ett soligt men geggigt MTB-lopp i Skatåsskogen. Det blev ett mycket välarrangerat mästerskap, från RIFs håll höll Linus Arneqvist i trådarna.

Tempoloppet var förlagt till sträckan mellan Hällesåker & Hällingsjö som bjuder på en hel del lutning men också undersköna vyer över Västra Ingsjön. De RIFare som höll sig framme och visade framfötterna var Dennis Klaar & Emil Rydh i H30 men även i gubbklassen H50 gjorde Teddy Andersson, Kjell Bengtsson & Jonas Thompsson fina tider som ledde till medaljregn över Göteborgarna.

På kvällen bjöds det på fin tacobuffé i Polisens sportstuga vid delsjön. En hemlig var inbjuden, elitcyklisten Richard Larsén som pratade om sig, sin träning och livssyn. Väldigt intressant, särskilt för de riktiga träningsnördarna.

Dag två var det sedvanligt dags för MTB-loppet och det var förlagt till Skatås. Linus hade gjort en riktigt kul och lagom utmanande bana där i alla fall nästan alla kunde ta sig fram utan att hoppa av cykeln. Det bjöds på ett par brutna revben i den läskiga nerförsbacken men det var nog beroende på satsning & otur. Tyvärr blev det inga medaljer till göteborgarna i Mtb:n men vi vann garanterat tävlingen om flest anmälda totalt! Bra jobbat allihopa som var inblandade. // Erik Skåpdal

Resultatlista MTB

Resultatlista Tempo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *