RIF spelar korpfotboll igen!

Från och med 2019 har RIF i Göteborg ett korplag för 7-manna fotboll.

Vinst i div 1 2019

   Laget skapades år 2013 av brandman 311 Polgary, då under namnet Spartanerna. Efter en trevande första säsong i korpens division 4 rekryterades en del brandmän och klättringen i tabellerna började. Mer och mer brandmän anslöt sig till laget och inför säsongsstarten 2019 bestod laget till 95 % av brandmän, vi bestämde oss då för att bli en del av RIF och byta namn till RSGBG Spartanerna. I år vann vi korpens högsta serie, ”Superettan”.

   Historiskt sett har fotbollskulturen inom RSG varit stark. I början på 90-talet hade nästan varje brandstation ett eget korplag. Gårda brandstation kunde under arbetspassets fys ibland ställa upp 22 man på Heden och spela 11 mot 11. Vi har flertalet titlar från både svenska mästerskapet och nordiska mästerskapet, för att få en plats i truppen till dessa mästerskap anordnades uttagningsmatcher.

   RSG är Sveriges näst största räddningstjänstförbund och vi har i dagsläget ibland svårt att få ihop ett 11-manna lag som kan åka iväg och spela SM-final.

  Intresset för lagidrott i allmänhet minskar stadigt, det tycker jag är synd. Framför allt när vårt arbete som brandmän bygger och faller på att vi kan samarbeta med varandra på ett så bra sätt som möjligt.

   Jag tror inte att vår lycka inom korpfotbollen framför allt kommer ifrån att vi är så mycket bättre fotbollsspelare än de andra lagen utan mer ifrån gemenskapen. Jag är övertygad om att ett lag som har roligt ihop och kämpar för varandra skapar möjlighet till framgång.

  Alla som är medlemmar i RIF är välkomna att vara med och spela, allt som krävs är lite kämpaglöd och att du tycker det är roligt att spela boll. Kontakta mig eller din stationskontakt från RIF ifall du är intresserad. Mer info finns på RIF´s hemsida.

// 37 Ernst Norling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *