SM Cykel 2022 – Berättelse

Vi var fem starka som gav oss av 05.00 mot Orsa för Brand & Polis SM i Cykel. Arrangörer var Stockholms brandförsvar i samarbete med Orsa Skidanläggning. Vi lyckades lasta sju stycken cyklar på en Skoda Superb, tre på taket och fyra bak på kroken. Strax efter lunch var vi uppeoch kunde hämta ut nummerlappar åt Fredrik & Emil som ställde upp i H30.

14.00 Dag 1 så gick starten från Orsa samhälle. Banprofilen var minst sagt svettig då den bestod av en 19km lång klättring upp till toppen av Orsa Grönklitt. Väl uppe på toppen visade det sig att Fredrik & Emil nöp Guld respektive Silver i sin klass. Ruskigt bra jobbat grabbar. Efteråt passade vi alla på att tjuvkika på morgondagens Xcr bana. En viss oro spreds i gänget då banan var av klart lättare karaktär vilket kanske inte passar oss tyngre bösåkare vana vid gbg-skogarna. På kvällen bjöds vi på en fantastiskt fin kväll med grillbuffé i toppstugan.

Dag 2 så stod ett 50tal nervösa Mtb-cyklister på startlinjen i lätt regn och väntade på startskottet. Det blev som vanligt en intensiv start där alla vill ha en bra placering inför de lite trängre partierna. Tyvärr åkte vårt starkaste kort Fredrik Edin på en punka på ett stenigt parti ganska snart in i loppet. Banan var lättåkt med fördel grusväg/asfalt, en del stigar och en ”Flow bana” nerför som de flesta åkare uppskattade. Väl i mål visade det sig att Linus kört till sig ett silver i H40, Emil Rydh ett silver i H30. Anders Schnell körde bra men hamnade utanför pallplatserna i den tuffaste klassen H40. Undertecknad hade pingislunga och en kråka i näsan så det blev en placering långt ner i listorna.

Nästa år syns vi i Norrtälje!!! / Erik Skåpdal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *