Rapport från Falun – SM i Cykel

• Brand-SM i cykel gick av stapeln i Falun 6-7 september, med tempocykling första dagen följt av MTB dagen därpå.

• RSG:s tempocyklister visade direkt var skåpet skulle stå där Teddy Andersson och Kjell Bengtsson knep guld respektive silver i H50 och Richard Eggen tog silver i H40. Markus Kangasharju tog en fin sjundeplacering i H40 och vann även priset som dagens gladaste cyklist.Ytterligare sex personer kom upp på eftermiddagen innan MTB-tävlingsdagen för att provköra banan samt ladda kolhydratdepåerna på tävlingsbanketten. MTB-gruppen inledde med lite irrande kring Falu Gruva då banan inte var tydligt utmärkt. Men det kunde snabbt konstateras att banan premierade tempocyklister och inte MTB-tekniskt skolade Göteborgs-cyklister. Därför bar det snabbt vidare till Lugnet för att köra lite finare stig samt prova teknikparken som fanns där. Kvällen fortsatte med bankett på officerssalongen vid Kungliga Dalregementet, ett trevlig och väl genomfört arrangemang som inte lämnade någon missnöjd.

Sju stycken MTB-cyklister stod på startlinjen dagen efter och även här regnade medaljerna över RSG. Peter Westman gick starkt i H50 och tog silvermedalj. Karin Sköldberg och Josefine Åkerström tog båda plats på pallen i D30 med ett silver respektive brons. Richard Eggen och Mikael Hagberg hamnade inte riktigt på pallen i H40 och Magnus Freed och Anders Schnell i H30 hade även de en bit upp till medalj.

Sammanfattningsvis var det ett trevligt arrangemang i Dalarna och förhoppningsvis blir vi en än större cykeldelegation nästa år./ Anders Schnell