Rapport från NEWCASTLE

Skrivet av: Christofer Widlund  (ej att missta för Erik Skåpdal)

Efter den bittra sortin i Grekland var det ett revanschsuget lag på 10 spelare och 1 coach, som reste till Newcastle mellan 31 augusti – 3 september.

Första dagen bestod av lättare form av sightseeing och sedan i

nvigning av turneringen på ett lokalt hak med dryck och smörgåsar i alla dess former.

Turneringen som Tyne & Wear Fire & Rescue Service arrangerade firade i år 40-årsjubileum och innehöll flera sporter.  Vi själva skulle spela fotboll, såklart. Formatet var tämligen annorlunda – vi spelade med 1 målvakt + 5 utespelare på en konstgräsmatta som till och med hade förbud för fotbollsskor med dubbar (inte ens copa mundial var tillåtet).  Matchtiden var dessutom bara 2×10 minuter.

Det var 6 lag från början i turneringen: Chrudium från Tjeckien, fyra lag från England( varav 2 hemmalag från Tyne & Wear, brandmän från Cornwall och poliser från Northumbria) och slutligen vi från Sverige. Vi skulle möta alla i ett dubbelmöte och laget med flest insamlade poäng vann turneringen.

Vi inledde fredagen med 3 uddamålssegrar. Efter en robust lunch bestående av valfri smak på en liten påse chips, en smörgås, ett äpple och en chokladbit lossnade spelet på eftermiddagen och vi vann med 9-0 och 6-1.

På kvällen var det boxningsturnering med deltagare från både USA, England och Irland. Vi bjöds på 15 häftiga matcher av varierat underhållningsvärde för otränade ögon. En väldigt rolig tillställning med allt från säckpipor som spelade till vänstersläggor som utdelades.

Sista fotbollsdagen hade poliserna packat väskorna och åkt hemåt, hemmalagets 2 lag hade blivit 1 så 3 matcher spelades och resulterade i lika många segrar. Det innebar att vi vann turneringen med full pott, 24 poäng och 26-3 i målskillnad. Härligt! På kvällen bjöds det på bankett med mat och dryck, fina tal och hyllningar, skönsång från både Erik Skåpdal och hela fotbollsgänget.

Eftersom vi spelade 8 matcher får det bli en kort summering av turneringen i sin helhet:

Skytteligasegern delades av Markus Skogvard och Carl-Johan Falk. Noterbart är att samtliga spelare gjorde mål, dock väntade Jakob Söderberg ända in i det sista – med 2 minuter kvar av turneringen satte han bollen i krysset med ett vänsterskott på bästa Roberto Carlos-manér . Erik Skåpdal gjorde lagets klart snyggaste mål, en blandning av spektakulär teknik och fysik krävdes för det. Ernst Norling stod för den finaste assisten och fick samtliga två i publiken att jubla. Viktor Sörenson var mer eller mindre felfri i mål, ändå var det bara Markus Skogvard som höll nollan. Kul var också att vår härförare och lagkapten Mikael Hysén hittade till Landvetter och kunde hänga med, det var väl tur att han inte använde sig av karta och kompass. Turneringens bästa coach vanns av Tommy Sand.

Överlag en jättebra genomförd turnering, och väldigt bra uppstyrt och arrangerat.

Efter denna turnering är det väl också bevisat att Torslanda inte bara är mjuktennisens Mecka utan även fotbollens, då truppen bestod av flest representanter därifrån.

Nästa utmaning är sm-kval i 7-manna den 19:e september.

/Christofer Widlund #101

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *