KM Padel Rapport

Premiär är avklarad för den ”nya” racketsporten padel i KM-sammanhang. Det var 11 anmälda par som dök upp på GLTK för en eftermiddag fylld med intensiva matcher. Nästan samtliga stationer var representerade, kul!

Martin Waktel från GLTK höll i själva turneringen med gruppspel och slutspel. Paren lottades in i 2 olika grupper, 5 respektive 6 lag. Sedan mötte alla lag varandra i gruppen, 14-minutersmatcher där seger och varje poäng var viktigt. Spännande format och koncentration från boll 1 krävdes. Många jämna och svettiga matcher spelades. 1:an och 2:an tog sig vidare från vardera grupp och möttes i semifinal med resultaten:

Patrik Rooth & Thomas Johannesson – Jakob Söderberg & Christian Kenneby, 11-10

Pär Andersson & Johannes Hofdell – Victor Sörensson & Christofer Widlund, 12-9

Final: Patrik Rooth & Thomas Johannesson – Pär Andersson & Johannes Hofdell, 10-35

Bronsmatch:Jakob Söderberg & Christian Kenneby – Victor Sörensson & Christofer Widlund, 29-25

Pär & Johannes vann alltså första upplagan av KM, förlorade inte en enda match på vägen, rättvis segrare får en säga.

Efter padeln blev det bastu och återhämtning, som följdes upp av mat och dryck på anläggningens restaurang. Vissa pigga och fräscha tog sig vidare ut på stan, och andra föll ihop framför soffan och såg Sveriges herrar kvalificera sig för EM nästa sommar.

Jättetack för visat intresse, väldigt lyckad dag enligt mig och Thomas. Hoppas vi blir ännu fler deltagare nästa år, och att något lag lyckas bryta Pär och Johannes segersvit.

Väl mött, Christofer Widlund och Thomas Johannesson.

En kommentar till “KM Padel Rapport”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *